top of page

פעילויותיה של גרטה

hff.jpg

באוגוסט 2018 התרחשו בשוודיה גלי חום רבים ומספר שריפות,

ובעקבותיהן החליטה טונברי לשבות מלימודיה כאות מחאה,

מ-20 באוגוסט עד 9 בספטמבר, יום הבחירות הכלליות בשוודיה.

גרטה דרשה מממשלת שוודיה שתפחית את פליטת הפחמן החד חמצני שמופרש לאטמוספירה, בהתאם להסכם פריז.

היא הפגינה ליד בניין הרייכסטאג בכל יום במהלך שעות הלימודים.

לאחר שובה ללימודים, גרטה המשיכה להפגין בימי שישי,

וזכתה לתשומת לב עולמית.

טונברי היוותה השראה לתלמידי בתי ספר ברחבי העולם שהפגינו נגד ההתחממות העולמית.

הורדה.jpg

פעילויות ברשת החברתית

טונברי פירסמה תמונה של יום המחאה הראשון שלה לצד בניין הפרלמנט השוודי, באינסטגרם ובטוויטר, שבמהרה צברה תאוצה כך שביום השני למחאתה, הצטרפו אליה פעילים נוספים.

הרשתות החברתיות של גרטה משכו כתבים מקומיים שפרסמו כתבות שזכו לכיסוי עולמי רב במעט מעל שבוע. ארגון שוודי בשם (We Don't Have Time (WDHT המתרכז בשינויי האקלים טען שמחאותיה של גרטה צברו תאוצה בזכות פרסום תמונתה שצולמה על ידם, ובה מופיעה גרטה באחת מהפגנותיה מחוץ לפרלמנט השוודי ברשתות החברתיות של הארגון.

מייסד הארגון אינגמר רנטזהוג הציע לגרטה להתנדב בארגון כיועצת לענייני צעירים. אך לאחר מכן השתמש בשמה ותמונתה של גרטה ללא ידיעתה או רשותה על מנת לגייס מיליונים לחברת קש אותה פתח בשם דומה לארגון. טונברי לא קיבלה שום כסף מהארגון ופרשה מהארגון לאחר שהבינה שמשתמשים בשמה על מנת להרוויח כסף.

עעעע.webp

גם לאחר סיומה של שביתת התלמידים למען האקלים, טונברי ממשיכה להשתתף בפעילויות מגוונות בנושאי העלאת המודעות להתחממות העולמית ושינויי האקלים. בין השאר השתתפה בהפגנה נגד ההתחממות הגלובלית ליד בניין הפרלמנט האירופי בבריסל.

באוקטובר 2018 נסעה עם משפחתה במכונית חשמלית ללונדון, שם הפגינה מול בית הנבחרים הבריטי.

ב-20 בספטמבר 2019 נאמה בפני מאות אלפי מפגינים בניו-יורק, באחד מהאירועים המרכזיים בגל שביתות עולמי שהתקיים באותו השבוע ברחבי העולם למען האקלים, זאת על רקע התכנסותה של ועידת האקלים של האו"ם בהמשך אותו השבוע.

bottom of page